Informatie

CV De Boemelaire Wahlwiller

Contact/secretariaat:
Roxanne Kuijpers
secretariaat@cvdeboemelaire.nl

Prinses Femke en hofnar Tigo regeren over de “kling Boemelaire” in Wahlwiller

 

Afgelopen zaterdag 27 januari was het de beurt aan de Boemelairejeugd van Wahlwiller om antwoord te krijgen op de vraag wie de opvolgers zouden worden van Prins Senna en Hofdame Bente. Dit tweetal, dat het carnavalsfeest voor de jeugd in het afgelopen seizoen op voortreffelijke wijze is voorgegaan, kreeg alvorens af te treden, nog een heel gezellige jeugdzitting aangeboden die ter ere van hen werd georganiseerd. De spanning werd er tot het laatst ingehouden, en het hoogtepunt van deze middag was natuurlijk het bekendmaken van hun opvolgers. Tot veler verrassing traden Prinses Femke en hofnar Tigo uiteindelijk naar voren als de nieuwe heersers over het rijk van de jeugd van de Boemelaire.

Femke (Gilissen) en Tigo (Gilissen) zullen komend seizoen de jonge Wahlwillernaren voorgaan. Beiden zijn woonachtig aan de Oude Baan en ze hebben er zin in. In voorgaande jaren was dit duo niet weg te slaan bij alle activiteiten die er voor de jeugd werden georganiseerd, dus dat belooft wat. Een energiek duo aan de leiding!

Prinses Femke is 10 jaar en is gek op paardrijden, knutselen en zij gaat een flinke klimpartij niet uit de weg. Hofnar Tigo is 8 jaar jong en houdt vooral van actief bezig zijn. Klimmen en gamen zijn z’n favoriete bezigheden.

Beide hoogheden zitten op basisschool Witheim in Mechelen. Ze hebben het carnavalsvirus niet van vreemden want hun ouders vieren het feest al jaren fanatiek mee. Bovendien is hun opa, Hub Koerts, jarenlang lid geweest van de “grote” Boemelaire en heeft zelfs opgetreden als  gemeenteprins van de toenmalige gemeente Wittem in 1988.

Onder leiding van Prinses Femke en hofnar Tigo is de jeugd van Wahlwiller ook dit jaar weer verzekerd van een gezellig carnavalsfeest.

Jubileumprinses Nika gaat voorop tijdens het jubileumseizoen van CV De Boemelaire in Wahlwiller

 

Carnaval in Wahlwiller wordt in het seizoen waarin De Boemelaire hun 5x11-jarig jubileum vieren, geleid door een dame.

Dit jaar is dat Jubileumprinses Nika, die op vrijdag 15 februari 2019 tijdens de jaarlijkse zitting is uitgeroepen tot nieuwe heerseres over het Boemelaire-riek. Hiermee is Nika’s grootste droom, namelijk prinses worden bij De Boemelaire, na jaren wachten eindelijk werkelijkheid geworden. Nika is de jongste hoogheid in de geschiedenis van De Boemelaire en is een carnavaliste in hart en nieren. Zij is de dochter van Guido Vluggen en Roxanne Kuijpers, welke geen onbekenden zijn binnen de vereniging: Guido vervult namelijk de rol van president en Roxanne is actief als secretaris.

Het carnavalsbloed zit bij Nika in de genen; in 2013 was haar moeder prinses, waarbij ze ondersteund werd door Guido als adjudant en Nika de rol van hofdame op zich nam. Maar al in 2010 vormde Nika, samen met prins Mitch en hofnar Carlo, het jeugdtrio. Kortom, carnaval zit haar in het bloed!

Nika is 19 jaar, nog vrijgezel, en werkzaam bij DHL Landgraaf en “koetsjt” vaak door het Heuvelland in de bekende geel/rode auto. Alleen niet tijdens de carnavalsdagen, want carnaval vieren …… dat is haar grootste passie!