Informatie

CV De Boemelaire Wahlwiller

Contact/secretariaat:
Roxanne Kuijpers
secretariaat@cvdeboemelaire.nl

Prinses Femke en hofnar Tigo regeren over de “kling Boemelaire” in Wahlwiller

 

Afgelopen zaterdag 27 januari was het de beurt aan de Boemelairejeugd van Wahlwiller om antwoord te krijgen op de vraag wie de opvolgers zouden worden van Prins Senna en Hofdame Bente. Dit tweetal, dat het carnavalsfeest voor de jeugd in het afgelopen seizoen op voortreffelijke wijze is voorgegaan, kreeg alvorens af te treden, nog een heel gezellige jeugdzitting aangeboden die ter ere van hen werd georganiseerd. De spanning werd er tot het laatst ingehouden, en het hoogtepunt van deze middag was natuurlijk het bekendmaken van hun opvolgers. Tot veler verrassing traden Prinses Femke en hofnar Tigo uiteindelijk naar voren als de nieuwe heersers over het rijk van de jeugd van de Boemelaire.

Femke (Gilissen) en Tigo (Gilissen) zullen komend seizoen de jonge Wahlwillernaren voorgaan. Beiden zijn woonachtig aan de Oude Baan en ze hebben er zin in. In voorgaande jaren was dit duo niet weg te slaan bij alle activiteiten die er voor de jeugd werden georganiseerd, dus dat belooft wat. Een energiek duo aan de leiding!

Prinses Femke is 10 jaar en is gek op paardrijden, knutselen en zij gaat een flinke klimpartij niet uit de weg. Hofnar Tigo is 8 jaar jong en houdt vooral van actief bezig zijn. Klimmen en gamen zijn z’n favoriete bezigheden.

Beide hoogheden zitten op basisschool Witheim in Mechelen. Ze hebben het carnavalsvirus niet van vreemden want hun ouders vieren het feest al jaren fanatiek mee. Bovendien is hun opa, Hub Koerts, jarenlang lid geweest van de “grote” Boemelaire en heeft zelfs opgetreden als  gemeenteprins van de toenmalige gemeente Wittem in 1988.

Onder leiding van Prinses Femke en hofnar Tigo is de jeugd van Wahlwiller ook dit jaar weer verzekerd van een gezellig carnavalsfeest.

Prinses Wilma en hofdames Naomi en Femke gaan voorop tijdens het carnaval in Wahlwiller

 

Carnaval in Wahlwiller wordt ook in het seizoen 2018 geleid door dames. Vorig jaar waren het  Prinses Liliana en hofdame Patricia die voorop liepen tijdens het jaarlijkse carnavalsfeest. Dit jaar is het Prinses Wilma, met aan haar zijde hofdames Naomi en Femke die het feest in goede banen zullen gaan leiden. Zij zijn afgelopen vrijdag tijdens de jaarlijkse zitting uitgeroepen tot de nieuwe heersers over het Boemelairerijk. Maar dit terzijde. Prinses Wilma en haar hofdames gaan zoals gezegd voorop. En daarmee staat een echte carnavaliste aan het roer in Wahlwiller. Wilma (Pieters) en haar gezin zijn in het Wahlwillerse carnaval niet weg te denken. Wat dacht u van het volgende: haar echtgenoot Wim, al sinds jaar en dag minister in de Raad van Elf, ging haar in 1992 al voor als prins van de Boemelaire. Haar drie zonen zijn in de afgelopen jaren allen jeugdprins, minister en hofnar geweest. Haar zoon Roger was prins van de Boemelaire in 2016. Het is dus niet voor het eerst dat hun huis aan de Aad de Haasstraat uitbundig versierd zal worden.

Wilma is geboren en getogen in Wahlwiller en heeft overduidelijk ‘boemelairebloed’ in haar aderen stromen. Jarenlang al maakt ze deel uit van de damesgroep van de Raad van 11. Steeds staat en stond ze iedereen bij tijdens het organiseren van de nodige activiteiten. Zo heeft ze een aantal jaren o.a. mede zorg gedragen voor de muziek tijdens de carnavalsfeesten in de Wilder Tref. Wilma is werkzaam als kok in Slenaken, in het bekende “Berg en Dal”.

Ze wordt dit jaar bijgestaan door Naomi en Femke als hofdames. Zij zijn de vriendinnen van haar zonen Dave en de al eerder genoemde Roger. Onder leiding van deze energieke dames zal Wahlwiller ook dit jaar weer van een geslaagd carnaval kunnen genieten.

Hofdame Naomi (Schoonbrood) is de vriendin van Dave, de oudste zoon van prinses Wilma. Zij is 20 jaar jong en woont nog in Lemiers, samen met haar ouders en haar jongere broer en zus. Ze volgt op het Leeuwenborgh in Maastricht de opleiding tot verzorgende ig.  Ook werkt ze bij De Appelgaard in Margraten. Haar hobby’s zijn winkelen, gezellig met vriendinnen af en toe eens een terrasje pikken, en ze gaat ook graag op stap.

Hofdame Femke (Burgers) is de vriendin van Roger, die ze heeft leren kennen toen deze Prins van de Boemelaire was, nu twee jaar geleden. Zij woont in Simpelveld, telt 19 lentes en volgt een opleiding tot apothekersassistente. Ze is bezig aan haar laatste jaar. Haar grote passie is paardrijden en als bijbaantje werkt ze bij de Action in Simpelveld.